Si algú ens pregunta què fem a Gerida, la resposta és fàcil: fem vi.
Provenim de famílies pageses i fins l’any 2012 el nostre raïm anava destinat a les cooperatives de la zona.
Un cop acabats els nostres estudis de vinicultura ens varem decidir a reservar una part d’aquest raïm per començar a fer els productes que teníem al cap.
El fet de treballar amb els nostre raïm ens permet, entre altres avantatges:
- Tenir el control total sobre el resultat final
- Fixar els nostres criteris per treballar amb cura les vinyes
- Triar les varietats optimes per als nostres vins
- Seleccionar la producció de les millors parcel·les
- Extreure tot el potencial de les nostres vinyes més velles
- Realitzar tots els processos amb criteris de qualitat final i no de quantitat
Per realitzar els nostres vins veremem per separat cada varietat de raïm en el seu moment òptim i realitzem tot el procés de vinificació personalment de forma directa.
Al nostre celler elaborem dos vins blancs, un vi rosat i tres vins negres.
Com a novetat, l’any 2018 hem presentat dos vins elaborats amb trepat, un raïm autòcton de la Conca de Barberà, amb una producció limitada que anirà creixent en les properes veremes.
La producció total del celler és d’unes 27.000 ampolles, repartides en: