Galliné

Galliné és el nostre vi estrella i representa més del 50% de la producció total del celler. És un vi jove que resulta ideal per acompanyar menjars lleugers i per prendre com una copa a altres hores del dia fora dels àpats.

El nom prové del renom històric de la família Masalles a Blancafort. El varem triar en homenatge al padrí Josep. Si voleu conèixer més sobre la història dels Galliné, ho podeu fer aquí.

Origen: Tota la producció del celler es realitza amb vinyes situades a la Conca de Barberà.

Graduació: 13% alcohol.

Varietats: Muscat de Frontignan i Parellada roja, amb una proporció de 50/50 cada una.

Vinya: Per elaborar aquest vi seleccionem raïm de parcel·les ubicades a la zona de Blancafort i de Poblet.

Elaboració: Com en tots els nostres vins, la verema es realitza de forma manual amb premsat a baixa pressió i fermentat a baixa temperatura. Un cop acabada la fermentació, el vi es manté en contacte amb les seves lies durant un període aproximat de 4 mesos.

Nota de tast: Color groc pàl·lid, amb reflexos verdosos. En nas és molt afruitat i recorda a la varietat predominant, el Muscat, acompanyat d’aromes i gustos cítrics. Té un agradable pas per boca, amb un final molt fresc.

Maridatge: Acompanya perfectament plats d’estiu, pastes, amanides i plats de peix.

Notes de tast

  Galliné (Cat)
  Galliné (Cast)
  Galliné (Eng)

Anyades anteriors

L’any 2018 hem fet un canvi important en la imatge corporativa del celler i en l’etiquetat dels nostres vins. Aquí podeu veure els diferents etiquetats de Galliné.